Fiscale vertegenwoordiging

Nederland en specifiek Rotterdam vanwege zijn centrale ligging, is nog steeds de GATEWAY voor de rest van Europa. Veel goederen bestemd voor andere landen in Europa worden via de haven van Rotterdam overgeslagen. Buiten de infrastructuur die vele mogelijkheden bied om goederen snel en efficiënt door te voeren, besteed de Nederlandse overheid ook veel aandacht aan wetgeving en regulering om zijn concurrerende positie ten opzichte van andere landen te behouden.

Nederland heeft een open belasting klimaat en een speciale regelgeving op het gebied van douane wetgeving, ten einde het voor buitenlandse ondernemers mogelijk te maken hun goederen ook via Nederland snel en efficiënt te kunnen invoeren.

 

Nederland is een van de weinige landen in Europa waar het mogelijk is, zowel voor Nederlandse als buitenlandse ondernemingen de betaling van B.T.W. te verleggen. Dit houdt in dat de verschuldigde B.T.W. niet direct bij aankomst van de goederen hoeft te worden betaald. De betaling van de B.T.W. wordt verlegd en kan in eigen land, via eigen B.T.W. nummer worden verrekend, voor buitenlandse ondernemingen kan dit direct een cashflow voordeel opleveren wanneer men hun goederen via Nederland importeert.

 

Men spreekt hier over een invoeraangifte met beperkte fiscale vertegenwoordiging waarbij de expediteur of douaneagent in Nederland optreedt als vertegenwoordiging van de buitenlandse onderneming en de goederen worden aangegeven onder het eigen B.T.W. nummer van deze onderneming. Men dient hiervoor wel een machtiging te ondertekenen die u kunt downloaden op onze website.Powered by HVMP Internet Marketing | Disclaimer